Koffieochtenden

In ‘t Opstapje organiseren we de koffieochtenden.
Wij vinden het belangrijk dat er ruime mogelijkheden zijn waar u met andere ouders kunt praten. Tijdens de koffieochtenden willen we meer gaan doen met de ondersteunende communicatie met de logopedist van MEREM. Ondersteunende communicatie gebruiken wij tijdens het gesprek met de kinderen. Dit kunnen gebaren zijn, scripts of pictogrammen. Tijdens de koffieochtend kunt u dan meekijken op het scherm in de pantry. U kunt dan zien hoe de logopediste de ondersteunende communicatie inzet bij de kinderen. Na 10 minuten zal de logopedist aanschuiven in de pantry en kunnen we het samen hebben over de ondersteunende communicatie.
Nederlands ondersteund met gebaren. Het helpt alle kinderen, slechthorende èn horende kinderen, als we een woord of begrip ondersteunen met een vast gebaar. Het gebaar komt niet in plaats van het woord, maar er mee samen. Praten en doen. Een extra kapstok om het te onthouden.
Mocht u zelf ideeën/ wensen hebben over de ondersteunende communicatie dan horen wij dit graag. Na de ochtend kunt u thuis oefenen met de ondersteunende communicatie.  We willen dit onderwerp graag eens in de 2 maanden naar voren laten komen.